Diverse basis technieken tekenen en schilderen

Dinsdagavond 19:45 - 22:15  docent Bob Lenz

Opzet van de les: Deze cursus is bedoeld voor degenen die altijd al hadden willen tekenen en schilderen of zich daar verder in willen bekwamen. Cursisten leren vanaf de basis  verschillende technieken en materialen kennen. De bedoeling is daarin je eigen handschrift te gaan ontwikkelen en door ontwikkelen. Hierbij komen allerlei onderwerpen aan de orde zoals: landschap, mens, dier, portret, stilleven, werkelijkheid en fantasie. Er wordt veel aandacht gegeven aan compositie, vorm en perspectief, licht en schaduw, werken in zwart/wit en kleurgebruik.
De lessen worden gegeven door Bob Lens. Hij is een nationaal en internationaal bekend kunstenaar die in zijn lessen ook veel aandacht geeft aan kunstbeschouwing en aan de tentoonstellingen die op dat moment te zien zijn.
Bespreking: Het individuele werk bespreekt de docent tijdens de les met iedere deelnemer persoonlijk, om zo een goed beeld te krijgen hoe en waarmee hij de cursist het beste kan ondersteunen bij het ontwikkelen van vaardigheden met het aanwezige talent voor een eigen handschrift en visie. Dit leidt regelmatig tot een “klassikale" uitleg tussendoor over techniek en onderwerpen die bij het maken van beeldende kunst,voorkomen.
Altijd worden aan het einde van de avond alle werkstukken af of nog niet af, met de schetsen of ander studiemateriaal, op een rij gezet en besproken door de docent en door de cursisten onderling.
Niveau: Beginners en degenen die zich verder willen bekwamen.
Technieken en materialen: Verschillende technieken. Materialen, aan te schaffen wanneer zij in de les worden behandeld.

Informatie over de kosten, proeflessen, lidmaatschap en aanmelden leest u onder Lidmaatschap

Heeft u daarna nog vragen? Stel ze ons gerust via het contactformulier