Poster Thematentoonstelling 2019

Toto: Schilderij Corrie Vermeulen

Harm Jan onthult het schilderij ‘Atlantic night’ van  Ton Taal dat in de voorafgaande werkbespreking van 17 november als winnaar werd gekozen.

Thematentoonstelling 'Vakantie' in de Bibliotheek Rijswijk 2019

Ledententoonstelling van zaterdag 7 december tot en met maandag 30 december 2019.
In de Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk, Generaal Eisenhowerplein 101.
Tijdens openingsuren bibliotheek.

Wie heeft er niet een of meer herinneringen aan een leuke, speciale en/of interessante vakantie. Misschien bent u al plannen aan het maken voor volgend jaar zomer? Of gaat u zelfs deze Kerst nog weg? Wandelen, met de fiets of op de skies, met de tent of caravan? Met de trein, boot of het vliegtuig? Of misschien geeft thuisblijven u wel het ultieme vakantiegevoel? Vakantie en Nederland horen bij elkaar! Daarom hebben de leden van Amateurspalet dit jaar dit thema gekozen voor de decembertentoonstelling.

Opening 7 december door gastspreker Harm Jan Buruma van de ANWB

De tentoonstelling "Vakantie" in de bibliotheek Rijswijk is op 7 december feestelijk geopend. De tentoonstellingscommissie is er weer in geslaagd van de indrukwekkende, vaak persoonlijke schilderijen en keramiek een mooie overzichtstentoonstelling te maken. Maar liefst 53 kunstwerken, waarvan 8 kinderwerken, zijn er te bewonderen. Ze zullen de ene kijker inspireren voor het maken van nieuwe vakantieplannen, de ander gaat al kijkend  automatisch terug naar eigen herinneringen aan mooie plekjes of bijzondere indrukken van vakanties.
De nieuwe voorzitter van de tentoonstellingscommissie, Betty ten Tije, stelde zich voor en verwelkomde de vele aanwezigen, een zaal vol. In een persoonlijk verhaal ging ze terug naar haar kindertijd, toen in een vakantie met autopech hun gezin strandde op een jus-de-boule-terrein, waar de plaatselijke bevolking hen gastvrij ontving en hielp de tijd leuk door te komen, in afwachting van het auto-onderdeel uit Nederland.

Dat sloot mooi aan op de gastspreker Harm Jan Buruma van de ANWB, vakgebied illustraties. Hij ziet in de kunstwerken ook inspiratie voor de kijkers. Volgens Harm Jan geeft een vakantie even rust, tijd voor gezelligheid, anderen ontmoeten en in een andere omgeving even “resetten”, goed om daarna weer met nieuwe energie door te gaan. Echt Nederlands om vooraf al veel na te denken en te praten over vakantieplannen en erna om vakantie-ervaringen uit te wisselen.  Uiteraard schetste hij de veelzijdigheid van de ANWB, van vakantieboeking tot hulpdiensten. Ook over projecten voor duurzaamheid en respect voor natuur en cultuur, waarbij ook lokale ondernemers betrokken worden. De vraag die aan hulpdiensten ANWB het meest wordt gesteld is: "Onze routeplanner is stuk, weet u waar we zijn?"

Tot slot onthulde Harm Jan het schilderij van  Ton Taal dat in de voorafgaande werkbespreking van 17 november als winnaar werd gekozen. Titel van het schilderij  is ‘Atlantic night’.

<Klik hier voor meer foto's van de opening en de werken>

Sterren op het Doek Rijswijk

Tijdens de tentoonstelling worden in de Bibliotheek ook de portretten getoond die leden van Amateurspalet maakten van burgemeester Michel Bezuijen van Rijswijk. Deze portretten zijn eerder dit jaar geschilderd of getekend in het project “Sterren op het Doek Rijswijk”.
Meer weten over de cursus”Portrettekenen Amateurspalet” zie ons aanbod.

Werkbespreking 17 november
Zie de impressie Werkbespreking 17 november.

Werk ophalen
Zie de voorwaarden van deelname.

Leden kunnen hun werk weer ophalen op donderdag 2 januari 2019 van 11.00 tot 12.30 uur.
Kunt u uw werk niet zelf komen brengen of halen regel dan wie dat voor u kan doen.