Lilian Kreutzberger

Lilian Kreutzberger is beeldend kunstenaar sinds 2007. Zij studeerde Schilderen aan de KABK, gevolgd door een master Beeldende Kunst aan Parsons, New York. Recent volgde zij een postacademisch jaar aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht.

Naast haar kunstenaarschap heeft zij ervaring in het organiseren van tentoonstellingen en in lesgeven. Haar kennis en enthousiasme voor kunst deelt zij graag in de cursus vrij schilderen en tekenen.

“Wat komt er aan bod tijdens de lessen en hoe?”

De lessen zijn in de basis open en vrij van opdrachten. Het gaat uit van de ideeën van de deelnemer, waarbij hij/zij wordt ondersteund in het verder ontwikkelen en uitwerken daarvan. Hierbij komen gebruik van verschillende technieken, materiaal, kleurgebruik, lichtval en schaduw en de algehele compositie aan bod. Zo is de uitstraling van gouache verf anders dan die van acryl verf, acryl medium of bijvoorbeeld pastelkrijt. Het gebruik van verschillende lagen dunne verf of het toepassen van dikke verf kan bijvoorbeeld heel anders werken. Aan de formele aspecten aan de compositie wordt aandacht besteed door te kijken naar schilderijen van hedendaagse kunstenaars. Al deze aspecten dragen bij aan het verhaal en de sfeer die de maker probeert over te brengen of om te zetten in een visuele ervaring.

Website:
Schilderijen en tekeningen (2007-20013)
www.liliankreutzberger.nl/2007-2011/

Huidige 2d werk (na 2013):
www.liliankreutzberger.nl