Mariska Mallee

Mariska Mallee

Mariska studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (afgestudeerd in 1982) Disciplines: Vrij schilderen/Monumentaal.

“Wat komt er aan bod tijdens de lessen en hoe?”

Bij de lessen van de maandagmiddag en zaterdagmorgen staat voorop, dat iedereen zich persoonlijk kan ontwikkelen. In eigen tempo en belevingswereld.

Dit betekent dat de cursisten op de les vrij werken. Ik begeleid op niveau beginner of gevorderd en met thema’s die hen na aan het hart liggen en die ze zelf uitzoeken. Ik geef opdrachten individueel/klassikaal als de cursist/groep daar behoefte aan heeft. Behandel bijvoorbeeld kleur of compositie, 10 minuten instructie tijdens koffiepauze. Aan het eind van de les is er een klassikale bespreking van het werk. Hiermee wordt inspiratie en teken/schilderkundige oplossingen aan elkaar doorgegeven.

De technieken waarin ik les geef zijn: acrylverf, aquarelverf, alle soorten potloden en krijt, pastel, collage en gemengde technieken, olieverf op water basis (en olieverf in overleg met docent, betreft vluchtige middelen waar medecursisten allergisch voor kunnen zijn). Op de zaterdagmorgen geef ik naast het vrije werk portret schilderen/tekenen in alle technieken en verschillende stijlen.

De cursisten kunnen alle onderwerpen uitkiezen om mee te werken. Zij kunnen gebruik maken van alle teken/schildermaterialen en gemengde technieken. Bij gebrek aan fantasie of creativiteit kan er met opdrachten gewerkt worden, om zo eigen inzicht en creativiteit te ontwikkelen.

Mijn specialiteit op de zaterdagmorgen is portret tekenen en schilderen naar foto’s.

Website: www.artsharemr.com | www.kunstraam.info
Facebook: Mariska Mallee