Nieuwe cursussen 2023

   ---  --

Betty van Mill

Cursus Beeldend Vormgeven -
donderdagmiddag

Op donderdagmiddag gaat Betty van Mill een nieuwe les geven.

Deze cursus is bedoeld voor beginners en gevorderden die naast tekenen, schilderen of keramiek ook andere technieken willen toepassen. Voor mensen die op zoek zijn naar verbreding in hun beeldende werk, van uitdagingen houden en open staan om nieuwe dingen te proberen. Hoe gebruik je bijvoorbeeld fotografie, druktechnieken (etsen, linoleumsnede, monoprint), keramiek of collages voor verdieping van je werk? Hoe zet je een stilleven om in een druktechniek (structuur, textuur)? Hoe gebruik je collages/moodboards als ontwerp voor een werkstuk?
Er wordt geëxperimenteerd met verfsoorten, krijt en klei. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Zoals alle lessen bij Amateurspalet is de begeleiding individueel en daardoor geschikt voor beginners, gevorderden en vergevorderden. De cursus wordt gegeven door Betty van Mill. Zij is een zeer ervaren docent en kunstenaar en enthousiast om haar cursisten mee te nemen op hun zoektocht naar het vinden van hun weg in de kunst en/of verdieping van hun eigen werk.

Geef u nu al op voor het seizoen januari tot juni 2023! De cursussen lopen snel vol.

Meer informatie en Aanmelden
Voor alle praktische informatie lees de pagina Start cursussen

Nieuwe cursussen 2022

   ---  --

Machiel van Soest

Machiel van Soest

   ---  --

   ---  --

   ---  --

   ---  --

   ---  --

Basiscursus Tekenen en Schilderen -
dinsdagavond

Op dinsdagavond geeft Machiel van Soest in het nieuwe seizoen de basiscursus Tekenen en Schilderen.

In deze cursus worden de basisbeginselen van het tekenen en schilderen op een gestructureerde wijze behandeld. De cursist doet kennis op over de werking van kleur, vorm en contrastsoorten. Begrippen als zeggingskracht, compositie, perspectief maar ook de werking van licht en schaduw en de opbouw van een tekening of schilderij komen aan bod. Deze cursus geeft daarmee een grondige basis voor verdere ontwikkeling van het eigen werk. De thema-opdrachten waarbij onderwerpen aan de orde komen als landschap, mensfiguur, portret en stilleven, helpen de cursisten op weg bij het vinden van de eigen techniek en eigen onderwerp keuze.

Voor wie?
Zowel de beginner die het tekenen en schilderen wil leren en zich de basisprincipes eigen wil maken, als ook de gevorderde die wellicht zijn vaardigheden wil opfrissen en zich verder wil bekwamen zijn welkom. Ook voor scholieren biedt deze cursus een kans zich te oriënteren in de beeldende kunst en hun talent op dit vlak te ontplooien.

Door wie?
De lessen worden gegeven door de ervaren docent, kunstenaar en tentoonstellingsmaker Machiel van Soest. Zijn lessen kenmerken zich door een serieuze en gezellige sfeer. Aan het begin van elke les geeft de docent een introductie met voorbeelden waarbij het thema van de les tegen het licht gehouden wordt van de kunstgeschiedenis en de opdracht uitgelegd wordt. Vervolgens gaat iedereen aan het werk waarbij elke cursist individueel begeleidt wordt. Aan het eind van de les volgt er een klassikale bespreking van het werk.

Meer informatie en Aanmelden
Voor alle praktische informatie lees de pagina Start cursussen