Nieuwe cursussen 2022

   ---  --

Machiel van Soest

Machiel van Soest

   ---  --

Casper Verborg

Basiscursus Tekenen en Schilderen - Dinsdagavond

Op dinsdagavond geeft Machiel van Soest in het nieuwe seizoen de basiscursus Tekenen en Schilderen.

In deze cursus worden de basisbeginselen van het tekenen en schilderen op een gestructureerde wijze behandeld. De cursist doet kennis op over de werking van kleur, vorm en contrastsoorten. Begrippen als zeggingskracht, compositie, perspectief maar ook de werking van licht en schaduw en de opbouw van een tekening of schilderij komen aan bod. Deze cursus geeft daarmee een grondige basis voor verdere ontwikkeling van het eigen werk. De thema-opdrachten waarbij onderwerpen aan de orde komen als landschap, mensfiguur, portret en stilleven, helpen de cursisten op weg bij het vinden van de eigen techniek en eigen onderwerp keuze.

Voor wie?
Zowel de beginner die het tekenen en schilderen wil leren en zich de basisprincipes eigen wil maken, als ook de gevorderde die wellicht zijn vaardigheden wil opfrissen en zich verder wil bekwamen zijn welkom. Ook voor scholieren biedt deze cursus een kans zich te oriënteren in de beeldende kunst en hun talent op dit vlak te ontplooien.

Door wie?
De lessen worden gegeven door de ervaren docent, kunstenaar en tentoonstellingsmaker Machiel van Soest. Zijn lessen kenmerken zich door een serieuze en gezellige sfeer. Aan het begin van elke les geeft de docent een introductie met voorbeelden waarbij het thema van de les tegen het licht gehouden wordt van de kunstgeschiedenis en de opdracht uitgelegd wordt. Vervolgens gaat iedereen aan het werk waarbij elke cursist individueel begeleidt wordt. Aan het eind van de les volgt er een klassikale bespreking van het werk.

Meer informatie en Aanmelden
Voor alle praktische informatie lees de pagina Start cursussen

Cursus Portret Tekenen en Schilderen - Vrijdagochtend

Op vrijdagochtend gaat Casper Verborg een nieuwe les geven naast de andere les die hij al reeds verzorgd op donderdagavond.

Wat komt er aan bod tijdens de lessen portretschilderen van Casper Verborg?
In het verleden stond het portret aangeschreven als een van de moeilijkste én best gewaardeerde genres binnen de schilderkunst. Nog steeds fascineert de kunst en kunde van het portret vele (amateur) schilders over de hele wereld. Gelukkig is het schilderen van een portret minder moeilijk dan het op het eerste gezicht lijkt: als je aandachtig kijkt en stap voor stap aandacht geeft aan de verschillende aspecten van een portret, komt een mooi resultaat al snel dichterbij.

In deze cursus wordt er klassikaal aandacht besteed aan de kunst van het portretschilderen. Stap voor stap worden diverse aspecten van het portretschilderen behandeld zoals kleur, licht, anatomie, verhoudingen en compositie. Iedereen met interesse en nieuwsgierigheid naar het portret is welkom tijdens de lessen van Casper, zowel beginners als gevorderden. Zijn eigen voorkeur gaat uit naar olieverf *)  maar uiteraard zijn schilders met acrylverf ook van harte welkom.

Casper woont en werkt in Den Haag. Zijn werk is regelmatig te zien op exposities door het hele land. Als portrettist is hij onder meer bekend van zijn deelname aan het tv-programma ‘Sterren op het doek’.

*) In het atelier waar geschilderd wordt, mag geen (reukarme) terpentine gebruikt worden. In de spoelkeuken
geen terpentine afvoeren via de gootsteen.

Meer informatie en Aanmelden
Voor alle praktische informatie lees de pagina Start cursussen