Sterren op het doek

Zondag 4 november om 16:00 uur onthult de wethouder Marloes Borsboom de portretten die van haar getekend of geschilderd zijn. Zij zal de tekening of het schilderij dat haar het beste bevalt uitkiezen. De kunstenaar Peter van Leusden, die ook les in portrettekenen bij onze vereniging geeft, bespreekt kort de portretten.
Iedereen is uitgenodigd voor deze presentatie in het atelier, hopelijk neemt een ieder er wat leerzame tips van mee. We hopen dat veel geïnteresseerden voor portrettekenen -schilderen erbij kunnen zijn.

Schilders en tekenaars van Amateurspalet konden op zondagmiddag 30 september een portret maken van een Bekende Rijswijk. Als eerste de Wethouder van Cultuur, Marloes Borsboom. De schilders en tekenaars hebben tot 4 november de tijd om hun werk af te maken.

Acht van onze tekenaars en schilders zaten in een kring om de Rijswijkse Wethouder van Cultuur om in krap twee uur een portret te maken. Zij werkten muisstil en de wethouder, die zei nog nooit zolang achter elkaar stil gezeten te hebben, werd er slaperig van. Bea van Buuren bracht uitkomst, zij voerde een gesprek met haar. Marloes Borsboom vertelde dat ze al op jonge leeftijd verre reizen wilde maken. Het midden-oosten trok haar. Ze had grote belangstelling voor de taal en cultuur. Ze mocht van haar vader en moeder pas ver weg als ze achttien was. En op de dag na haar verjaardag vertrok ze. Een studie in de Arabische taal en antropologie volgde als vanzelf. Ze kwam, als geboren Rijswijkse, terug in de gemeente toen ze ging bevallen van haar eerste kind en lekker dicht bij haar moeder wilde wonen. De overgang naar de politiek als beroep kwam, toen ze voor GroenLinks wethouder kon worden.
En nu is ze al weer bezig aan haar tweede termijn met typische onderwerpen van haar partij zoals de overgang naar nieuwe energiebronnen. Maar ook cultuur – leuk om te doen – bleef in haar portefeuille.