Sterren op het doek

Zondag 29 september organiseerde Amateurspalet opnieuw ‘Sterren op het doek’. Schilders en tekenaars maken op die middag een portret van een Bekende Rijswijk. Vorig jaar was dat wethouder Marloes Borsboom. Deze keer is dat de Rijswijkse burgemeester Michel Bezuijen. 14 Leden van de vereniging werkten hard om de burgemeester zo goed mogelijk op het doek te zetten met verf, krijt of potlood.

A la het tv-programma ‘Sterren op het Doek’, vond tijdens het modelzitten een vraaggesprek plaats tussen de voorzitter Annemiek Verbrugh en burgemeester Michel Bezuijen. “Rijswijk is een gemeente met samenhang, met betrokken mensen en een stad waar de inwoners trots op zijn”. Dít typeert Rijswijk vond de burgemeester toen hij werd geïnterviewd door Annemiek Verbrugh tijdens de portretteer sessie. Hoewel sport altijd zijn grote passie is geweest, begint hij ook steeds meer interesse in kunst te krijgen. Onlangs bezocht hij het Mauritshuis en was onder de indruk van hun collectie. Zelf is hij uiteraard veel gefotografeerd maar een schilderij is er tot op heden niet van hem gemaakt. Hij is zeer benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

De schilders en tekenaars maken in de komende weken hun schilderijen verder af.

Feestelijke presentatie 20 november

Op woensdag 20 november om 16:00 uur vindt een feestelijke presentatie van alle portretten plaats. Burgemeester Michel Bezuijen onthult dan de portretten die van hem getekend of geschilderd zijn. Hij zal de tekening of het schilderij dat hem het beste bevalt uitkiezen.

De werken worden besproken door een kunstenaar, hopelijk neemt een ieder er wat leerzame tips van mee.
Iedereen is uitgenodigd voor deze presentatie in het atelier. We hopen dat veel geïnteresseerden voor portrettekenen -schilderen erbij kunnen zijn.

Een impressie uit de reeks foto's van Wil Kouwen: