Aquarelleren

Dinsdagochtend 10:00 - 12:30 docent Janice Boekholt

Opzet van de les: De cursisten schilderen of tekenen meerdere lessen aan een
gemeenschappelijk onderwerp dat is afgesproken in een van de lessen. Doel is een definitief exposeerbaar werk te maken. Sommige lessen beginnen met een korte introductie van de docent: over mogelijke benaderingen van het onderwerp, een schildertechniek of een schilder. Daarna gaat iedereen op zijn eigen manier aan het werk. Halverwege zet een cursist een kopje thee voor iedereen. De docent loopt rond en geeft commentaar op het werk of geeft antwoord op vragen van de cursist.
De meeste cursisten maken figuratief werk vanaf een voorbeeld, schets of foto, dat aansluit op het onderwerp. Een landschap, zee, stadsgezicht of tafereel uit het dagelijks leven. Enkelen schilderen uit het hoofd zonder voorbeeld. De schilderstijl varieert van klassiek, impressionistisch, expressionistisch, abstraherend tot fijn-realistisch.
Bespreking: Aan het eind van de les vindt een gemeenschappelijke bespreking plaats.
Niveau: De groep bestaat deels uit een oude hechte vaste kern die al lang met elkaar optrekt, zij zijn gevorderd, en een deel wisselt. Jaarlijks stoppen enkelen en nieuwe leden komen in de groep. Het niveau van de nieuwkomers verschilt van beginner tot gevorderd. Iedereen moet een keer beginnen en dus is iedereen altijd welkom.
Technieken en materialen: Aquarelverf, paar aquarelkwasten, -papier en tekenpotlood