Zondagmiddag teken- en schildercafé

Iedere eerste zondagmiddag van de maand van 14.00- 16.00 uur. Binnen of buiten.

Na de aftrap op 16 januari  2022 meldden genoeg leden zich aan. Met de leden die mee doen met het schildercafé zijn afspraken gemaakt over de opzet.

Het Zondagmiddagschildercafe vindt plaats in het atelier of in een andere binnenruimte en buiten - bij goed weer - waar je ongestoord kunt werken. Iedereen werkt aan hetzelfde onderwerp; binnen bijvoorbeeld aan een model en buiten aan een stadsgezicht of landschap. Na afloop bekijken we elkaars werk onder het genot van een drankje.

We gaan uit van zelforganisatie, zodat de bijeenkomst kosteloos is met uitzondering van de consumpties. Zelforganisatie houdt in dat iedere deelnemer – naar vermogen - een taakje krijgt. Peter Smets coördineert het schildercafé.

Er zijn in de eerste helft 2022  vier bijeenkomsten geweest, waarbij steeds een persoon het onderwerp kiest en de voorbereiding verzorgt. De eerste bijeenkomst was een stilleven tekenen of schilderen, de tweede portret of model tekenen of schilderen, de derde de workshop “De draagbare tekening” en de vierde bijeenkomst buiten tekenen en schilderen in Ockenburg Den Haag.

Zondag 29 mei 2022 staat gepland in Delft, Delftse Hout, verzamelen bij Knus. Tot en met september werken we buiten, daarna is het zondagmiddagcafé binnen, meestal in het atelier.

Belangstelling?
Ieder lid kan meedoen. Belangstellende niet-leden mogen meedoen als ze lid worden. Wilt u deelnemen aan het Zondagmiddagschildercafe mail dan naar mailto:ledenadministratie@amateurspalet.nl