Groepswerk 2020

Klik op de foto voor vergroting

Wandexpositie maandagavondgroep

Atelier maart 2020

Docent Erni Kwast stelde voor de jaarlijkse groepsopdracht de volgende formulering op:  "De zwart/grijze stang is de verbindende lijn: zoek een onderwerp (vrij) dat aan een haakje, lint of touwtje kan hangen met een lichtgele achtergrond: ieder op zijn/haar eigen wijze, ondergrond of techniek. Formaat: 30 x 40 cm."

Wandexpositie woensdagochtendgroep

Atelier maart 2020

Jaarlijkse is er een groepsopdracht voor de wandexpositie in het atelier waar iedereen aan mee doet, daarom is dat voor de hele groep speciaal. Dit keer was de opdracht van docent Erni Kwast: "Op het vooraf geprepareerde witte paneeltje schilder je een wolk of wolken en maak ook gebruik van de verschillende kleuren groen, op welke manier of onderwerp dan ook...  Ieder gebruikt zijn/haar eigen techniek."

Ook heeft deze groep een aantal keren per seizoen zgn. thema-ochtenden, waarin zij aan de slag gaan met een specifiek onderwerp. Bijvoorbeeld: wolken schilderen met verschillende ondergrond en allerlei groenen-mengen waarbij viridiaan of pathalogroen ook wordt gebruikt. In de groep is het vrij hieraan mee te doen en voor een groot deel wordt daar gebruik van gemaakt.

 

Wandexpositie-maandagmiddaggroep

Atelier februari 2020
“Wat is jouw favoriete bekende schilder & schilderij?” die vraag stelde docent Mariska Mallee aan haar groep voor een verzameling van schilderijtjes op een doekje, canvasbord of heel stevig karton/papier, formaat 30 bij 30 cm.
Doel: Nieuwe compositie maken op vierkant en onderzoek naar compositie, schildertechnieken, “handschrift” en kleurgebruik van de door jou uitgekozen schilder.

Wandexpositie donderdagavondgroep

Atelier februari 2020.
Groepswerk in deze groep van docent Pat Houkes is altijd een idee uit overleg in de groep. Voor dit groepswerk kreeg iedereen via loting een maand van het jaar en maakte daar een schilderij 30x30 cm van.

Keramiekgroepen marmeren hun werk

Atelier 30 januari 2020. De keramiekgroep van dinsdag en donderdag van docent Noëlle Lamers marmerden hun werk. Van dat proces zijn door de donderdaggroep foto’s gemaakt. Een impressie.

In een bak spuiten zij een dikke laag scheerschuim en druppelen daarin glazuur in verschillende kleuren. In het glazuur worden allerlei figuren getrokken tot de glazuur zich tot een mooi marmer motief heeft gevormd. De voorgebakken voorwerpen, zoals schaaltjes, vaasjes enz., worden vervolgens door het scheerschuim gerold. De glazuur hecht zich aan het voorgebakken voorwerp en het scheerschuim wordt er afgespoeld. Dan kan het de oven in om gebakken te worden.
Als laatste gaat er nog een glanzende transparant laagje over waardoor de kleuren helderder worden en wordt het werk voor de laatste keer gebakken.