Wijziging parkeerbeleid gemeente Rijswijk 2017 

Alle leden van Amateurspalet hebben het geluk gehad dat zij overdag en ‘s avonds gratis in de buurt van het atelier konden parkeren.  
Het parkeerbeleid van de gemeente is echter gewijzigd voor heel Rijswijk.  Inwoners van Rijswijk zijn hierover door de gemeente geïnformeerd. Hoe onze leden naar het atelier komen, of en waar ze parkeren is geen verantwoordelijkheid van de vereniging, de docenten of het bestuur, maar van de leden zelf. Als extra service heeft het bestuur er het afgelopen jaar tijd ingestoken om het parkeerbeleid voor onze leden zo gunstig mogelijk te laten zijn.

Overdag

Overdag blijft het vrij parkeren in Oud Rijswijk en omgeving (zone 4).

Avonden

Parkeren in de avond is veranderd. Op de website van de gemeente Rijswijk kunt u lezen hoe het parkeerbeleid geworden is.

Wij hebben de relevante informatie hier samengevat:

 • Het atelier valt in parkeerzone 4, (Oud Rijswijk en omgeving). Alle parkeerplaatsen zijn er in de avond  'vergunningen-parkeren' (betaald parkeren van 18:00-24:00 uur; betaalcode 32240).
 • Leden mét een vergunning voor zone 4 kunnen parkeren met hun eigen vergunning. 
  Leden zonder vergunning betalen er van 18-24 uur € 1.50 per uur. Voor afrekenen kunt u gebruik maken van de parkeerautomaten of gebruik maken van verschillende parkeerapps.  
 • De gemeente Rijswijk heeft de mogelijkheid geopend om de eerste twee of drie uur vrij te parkeren in bepaalde gebieden waar winkels en verzorgingsinstellingen staan. Deze reductieregeling geldt niet voor de Daniël Catterwijckstraat waar ons atelier staat. Deze regeling is wel ‘s avonds interessant voor de leden voor:
   - Van Zweedenzaal/Jacob van laan (2 minuten lopen van het atelier) (zone 4a; betaalcode 32245; 3 uur gratis); 
   - Winkelcentrum Hendrik Ravesteijnplein/Lindelaan (3 minuten lopen van het atelier) (zone 4b; betaalcode 32265; 2 uur gratis).
  Om hier gebruik van te maken moet de parkeerder zich aanmelden bij de gemeente anders riskeert hij een boete.  Lees meer over gratis uren op www.rijswijk.nl/gratis-parkeren-bij-reductiezones.
 • Tot slot zijn wij met de gemeente in onderhandeling, om voor leden die slecht ter been zijn parkeerplaatsen achter de kinderopvang ‘Carrousel’ te reserveren voor ons en voor de ‘Carrousel’.

Meer informatie over parkeren vindt u op www.rijswijk.nl/parkeren.