Casper Verborg

Al sinds zijn jeugd is Casper (1981) in de weer met potlood en (olie)verf. De keuze voor de academie was vanzelfsprekend. Hij studeerde in Arnhem (ArtEZ), enige jaren later gevolgd door de masteropleiding schilderkunst aan de academie in Gent (KASK). Zijn werk is regelmatig te zien in binnen- en buitenland via galeries, beurzen of zelf geïnitieerde en georganiseerde tentoonstellingen. Hij woont en werkt in Den Haag.
Naast zijn werk als beeldend kunstenaar heeft hij jarenlange ervaring in het lesgeven.

Disciplines: schilderen en tekenen

Wat komt er aan bod tijdens de lessen op donderdagavond?
Iedereen is welkom tijdens de lessen van Casper, zowel beginners als gevorderden.
De cursisten worden op individuele wijze begeleid. Technieken en onderwerpen zijn naar eigen keuze. Tijdens de cursus staat ontplooiing en verdieping van de creatieve ervaring centraal. Hoe kun je steeds een extra stap zetten? Aan de hand van aansprekende voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en de hedendaagse kunst wordt dieper ingegaan op begrippen als zeggingskracht, compositie, kleurgebruik, materiaalkennis en handschrift.
Regelmatig bespreken we met de groep elkaars werk; het is heel waardevol om samen te kijken naar de voortgang. Indien gewenst kan er ook met opdrachten gewerkt worden.

Website: www.casperverborg.nl