Casper Verborg

Al sinds zijn jeugd is Casper (1981) in de weer met potlood en (olie)verf. De keuze voor de academie was vanzelfsprekend. Hij studeerde in Arnhem (ArtEZ), enige jaren later gevolgd door de masteropleiding schilderkunst aan de academie in Gent (KASK). Zijn werk is regelmatig te zien in binnen- en buitenland via galeries, beurzen of zelf geïnitieerde en georganiseerde tentoonstellingen. Hij woont en werkt in Den Haag.
Naast zijn werk als beeldend kunstenaar heeft hij jarenlange ervaring in het lesgeven.

Disciplines: schilderen en tekenen

Wat komt er aan bod tijdens de lessen op donderdagavond?
Iedereen is welkom tijdens de lessen van Casper, zowel beginners als gevorderden.
De cursisten worden op individuele wijze begeleid. Technieken en onderwerpen zijn naar eigen keuze. Tijdens de cursus staat ontplooiing en verdieping van de creatieve ervaring centraal. Hoe kun je steeds een extra stap zetten? Aan de hand van aansprekende voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en de hedendaagse kunst wordt dieper ingegaan op begrippen als zeggingskracht, compositie, kleurgebruik, materiaalkennis en handschrift.
Regelmatig bespreken we met de groep elkaars werk; het is heel waardevol om samen te kijken naar de voortgang. Indien gewenst kan er ook met opdrachten gewerkt worden.

Wat komt er aan bod tijdens de lessen portretschilderen van Casper Verborg op vrijdagochtend?
In het verleden stond het portret aangeschreven als een van de moeilijkste én best gewaardeerde genres binnen de schilderkunst. Nog steeds fascineert de kunst en kunde van het portret vele (amateur) schilders over de hele wereld. Gelukkig is het schilderen van een portret minder moeilijk dan het op het eerste gezicht lijkt: als je aandachtig kijkt en stap voor stap aandacht geeft aan de verschillende aspecten van een portret, komt een mooi resultaat al snel dichterbij.

In deze cursus wordt er klassikaal aandacht besteed aan de kunst van het portretschilderen. Stap voor stap worden diverse aspecten van het portretschilderen behandeld zoals kleur, licht, anatomie, verhoudingen en compositie. Iedereen met interesse en nieuwsgierigheid naar het portret is welkom tijdens de lessen van Casper, zowel beginners als gevorderden. Zijn eigen voorkeur gaat uit naar olieverf  *)  maar uiteraard zijn schilders met acrylverf ook van harte welkom.

Zijn werk is regelmatig te zien op exposities door het hele land. Als portrettist is hij onder meer bekend van zijn deelname aan het tv-programma ‘Sterren op het doek’.

*) In het atelier waar geschilderd wordt, mag geen (reukarme) terpentine gebruikt worden. In de spoelkeuken
geen terpentine afvoeren via de gootsteen.

Website: www.casperverborg.nl