Erni Kwast

Erni Kwast

Erni Kwast (Stadt Delden, 1959) is beeldend kunstenaar. Zij woont en werkt in Leiden.

Erni volgde de opleiding schilderen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (1979-1984). Daarnaast deed zij aan de Rijksacademie te Amsterdam de vakken modeltekenen en schilderen, om zich verder te specialiseren in vormstudie. Erni Kwast exposeert in galerieën en werkt in opdracht. Zij is lid van Pulchri in Den Haag. Ze heeft ruime ervaring met lesgeven, zowel in eigen atelier als in cursussen.

“Wat komt er maandagavond aan bod tijdens de les schilderen en hoe?”
In deze cursus kan er gewerkt worden met verschillende materialen: acryl, aquarel of olieverf of zgn. ‘gemengde techniek’. Het is spannend om al doende de werking van kleur, plasticiteit en diepte te ontdekken en zo een eigen stijl te ontwikkelen.
De technieken en de onderwerpen zijn naar eigen keuze. De docente kan ook een onderwerp aanreiken. Indien gewenst kunnen deelnemers met eenzelfde onderwerp bezig zijn. We bespreken regelmatig gezamenlijk het werk.

"Wat komt er dinsdagavond aanbod tijdens de les tekenen en schilderen en hoe?"
Kijken naar de waarneming, hoe precies, in kleine “blokken” van drie of vier avonden wordt er een teken- of schilder techniek onder handen genomen naar aanleiding van een onderwerp. Vorm en kleur, perspectief, licht en donker, ruimtelijke werking en compositie komt aan bod. Het gebruik van de verschillende teken- en schildermaterialen maar ook de “dragers”, paneel, doek of papier, wat & hoe, krijgt de aandacht. Door de ontdekkingstocht van de verschillende onderwerpen zoals landschap, stilleven en de menselijke figuur ontstaat er gaandeweg een eigen stijl en interesse. De docent stemt het individueel af op ieders kunnen en interesses. Kunststromingen worden onder de loep genomen, inspirerend en helpend voor de verbeeldingskracht. De docent helpt bij het ontwikkelen van een eigen beeldentaal.

“Wat komt er woensdagmorgen aan bod tijdens de les tekenen en schilderen en hoe?”
In deze cursus kan men schilderen, maar er is ook ruimte om te kiezen voor tekenen als techniek. Er is daarbij speciale aandacht voor bijzondere aspecten, zoals kleur, perspectief, suggestieve werking, etc. Een bijzonderheid van deze cursus is dat elke bijeenkomst wordt geopend met een korte inleiding door de docente over een kunstenaar of een stroming.
De technieken en de onderwerpen zijn naar eigen keuze. De docente kan ook een onderwerp aanreiken. Indien gewenst kunnen deelnemers met eenzelfde onderwerp bezig zijn. We bespreken regelmatig gezamenlijk het werk.
Er wordt gewerkt met verschillende teken- en schildermaterialen, zoals inkt, krijt, acryl en aquarel.

Website: www.ernikwast.nl