Erni Kwast

Erni Kwast

Erni Kwast (Stadt Delden, 1959) is beeldend kunstenaar. Zij woont en werkt in Leiden.
Erni volgde de opleiding schilderen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (1979-1984). Daarnaast deed zij aan de Rijksacademie te Amsterdam de vakken modeltekenen en schilderen, om zich verder te specialiseren in vormstudie.
Erni Kwast exposeert in galerieën en werkt in opdracht. Zij is lid van Pulchri in Den Haag. Ze heeft ruime ervaring met lesgeven, zowel in eigen atelier als in cursussen.

“Wat komt er maandagavond aan bod tijdens de les schilderen en hoe?”
In deze cursus kan er gewerkt worden met verschillende materialen: acryl, aquarel of olieverf of zgn. ‘gemengde techniek’. Het is spannend om al doende de werking van kleur, plasticiteit en diepte te ontdekken en zo een eigen stijl te ontwikkelen.
De technieken en de onderwerpen zijn naar eigen keuze. De docente kan ook een onderwerp aanreiken. Indien gewenst kunnen deelnemers met eenzelfde onderwerp bezig zijn. We bespreken regelmatig gezamenlijk het werk.

“Wat komt er woensdagmorgen aan bod tijdens de les tekenen en schilderen en hoe?”
In deze cursus kan men schilderen, maar er is ook ruimte om te kiezen voor tekenen als techniek. Er is daarbij speciale aandacht voor bijzondere aspecten, zoals kleur, perspectief, suggestieve werking, etc. Een bijzonderheid van deze cursus is dat elke bijeenkomst wordt geopend met een korte inleiding door de docente over een kunstenaar of een stroming.
De technieken en de onderwerpen zijn naar eigen keuze. De docente kan ook een onderwerp aanreiken. Indien gewenst kunnen deelnemers met eenzelfde onderwerp bezig zijn. We bespreken regelmatig gezamenlijk het werk.
Er wordt gewerkt met verschillende teken- en schildermaterialen, zoals inkt, krijt, acryl en aquarel.

“Wat komt er vrijdagavond aan bod tijdens de lessen naaktmodel tekenen en schilderen en hoe?”
De beste manier om het kijken naar de waarneming te oefenen is: tekenen naar het leven. Dat geldt voor beginners, maar ook voor mensen met ervaring. In deze cursus werken we daarom naar ‘levend naaktmodel’. We starten doorgaans met korte, snelle schetsen, waarna langere posities volgen of soms één lange stand. Er is aandacht voor de anatomie van het menselijk lichaam, maar ook voor techniek en expressie. Het doel is uiteindelijk om je eigen beeldtaal te ontwikkelen. In deze cursus wordt geconcentreerd gewerkt; de sfeer is ongedwongen, ontspannen en gezellig.
Om te beginnen werken we in houtskool, op papier. Het is mogelijk gaandeweg te gaan schilderen. Neem voor de eerste lessen houtskool, schetspapier en tekenklemmen mee. In overleg kunnen na verloop van tijd ook andere materialen gebruikt worden.

Website: www.ernikwast.nl