Erni Kwast

Erni Kwast

Erni Kwast (Stadt Delden, 1959) is beeldend kunstenaar. Zij woont en werkt in Leiden.
Erni volgde de opleiding schilderen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (1979-1984). Daarnaast deed zij aan de Rijksacademie te Amsterdam de vakken modeltekenen en schilderen, om zich verder te specialiseren in vormstudie.
Erni Kwast exposeert in galerieën en werkt in opdracht. Zij is lid van Pulchri in Den Haag. Ze heeft ruime ervaring met lesgeven, zowel in eigen atelier als in cursussen.

“Wat komt er aan bod tijdens de lessen en hoe?”

De beste manier om het kijken naar de waarneming te oefenen is: tekenen naar het leven. Dat geldt voor beginners, maar ook voor mensen met ervaring. In deze cursus werken we daarom naar ‘levend naaktmodel’. We starten doorgaans met korte, snelle schetsen, waarna langere posities volgen of soms één lange stand.
Er is aandacht voor de anatomie van het menselijk lichaam, maar ook voor techniek en expressie. Het doel is uiteindelijk om je eigen beeldtaal te ontwikkelen.
Om te beginnen werken we in houtskool, op papier. Het is mogelijk gaandeweg te gaan schilderen. Neem voor de eerste lessen houtskool, schetspapier en tekenklemmen mee. In overleg kunnen na verloop van tijd ook andere materialen gebruikt worden.
In deze cursus wordt geconcentreerd gewerkt; de sfeer is ongedwongen, ontspannen en gezellig.

Website: www.ernikwast.nl