Ilona Senghore

Ilona Senghore

Ilona studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Disciplines: Schilderen, Tekenen, specialisatie monumentale vormgeving.

“Wat komt er aan bod tijdens de lessen en hoe?”

Maandelijks wordt een opdracht via de mail aangeboden. Daarin wordt de deelnemer uitgedaagd om voor een specifiek onderwerp of techniek te kiezen. Deze wordt de eerste les van de maand uitgelegd of getoond. Daarnaast zijn er deelnemers die een eigen parcours varen. Zij worden daarin ondersteund en geadviseerd. Wekelijks worden de schilderijen in alle stadia gefotografeerd. Deze worden via de mail verstuurd zodat thuis met een hernieuwde blik over het schilderij nagedacht kan worden. Eind van de maand wordt het werk in de groep geëvalueerd.

De les wordt gegeven aan zowel beginners als gevorderden. Plezier hebben, een eigen stijl ontwikkelen, iets uitwerken wat je altijd nog had willen schilderen, staat natuurlijk voorop.

Ilona legt de nadruk op het leren kijken, vormgeving en verhouding, compositie en kleurtheorie. Materiaalkennis komt aan bod: o.a. van water dragende olieverf, acryl, aquarel en pastel. Onderwerpen zijn zeer uiteenlopend van abstract en materie naar figuratief. De groep is open en stimuleert elkaar. Gezelligheid is belangrijk, maar er wordt vooral geschilderd.

Website: www.ilonasenghore.nl