Roeland Langendoen

Roeland Langendoen

Roeland Langendoen is in 1992 afgestudeerd aan de Koninklijke Akademie voor Beeldende Kunst in Den Haag en is al dertig jaar actief als kunstenaar. In het kort is zijn werk het beste te beschrijven als barok abstract. Naast zijn kunspraktijk en opleiding, heeft Roeland een tekenakte gehaald en geeft op verschillende plekken in Den Haag en omgeving les.

Disciplines: tekenen, schilderen en boetseren

“Wat komt er aan bod tijdens de lessen en hoe?”

De lessen van Roeland zijn zeer geschikt voor enthousiaste beginners evenals voor meer ervaren en gevorderde cursisten.

In zijn lessen komen verschilende teken- en schildertechnieken en materialen aan bod, zoals houtskool, potlood, aquarel- en acrylverf en boetseren. Hij stelt uiteenlopende thema's voor en laat ter inspiratie veel voorbeelden zien. Kenmerkend voor zijn lesgeven is het stapsgewijs uitleggen en vooral voordoen waardoor de cursisten leren hoe zij de gebruikte technieken op een expressieve en effectieve manier kunnen inzetten. Hij reageert graag op interesses en wensen van cursisten en geeft iedereen persoonlijke begeleiding. Zo kan in zijn lessen vanuit de waarneming of vanuit de fantasie geschilderd of geboetseerd worden waarbij de onderwerpen sterk kunnen variëren; van natuur, landschappen tot aan portret of zelfs illustratie.
In een gezellige en evenwel geconcentreerde sfeer is er alle ruimte voor verschillende niveaus en voorkeuren, waarbij elke cursist zijn eigen stijl en creativiteit verder kan ontwikkelen.
De les wordt telkens afgesloten met een werkbespreking, waarbij waardevolle uitwisseling plaats vindt tussen docent en cursist, maar ook onder cursisten onderling.

Of je nu wilt leren tekenen, schilderen of boetseren, Roeland Langendoen staat klaar om je te begeleiden en je creatieve reis te ondersteunen.