Vacature Voorzitter

Amateurspalet (opgericht 19 november 1951) is een vereniging die cursussen biedt in tekenen, schilderen, keramiek en boetseren en daarnaast tentoonstellingen, een kunstmarkt en werkbijeenkomsten organiseert voor ongeveer 180-200 amateur beeldend kunstenaars in Rijswijk en omgeving.
Het bestuur van deze vereniging is met uitzondering van de penningmeester en ledenadministrateur samengesteld uit amateurkunstenaars. Er is veel contact tussen leden en bestuur door de organisatie van groepsvertegenwoordigers en app groepen. Er is een nauwe relatie met de kunstenaar-docenten die bij ons les geven en er is altijd ruimte om nieuwe dingen te doen of te ontwikkelen. Het bestuur is zowel met het beleid als uitvoerend bezig. Het werkt als een team dat naast vaste taken het werk verdeelt.

Werkzaamheden
De voorzitter houdt zich bezig met het beleid; werving en selectie van docenten, met de secretaris voorbereiden van en voorzitten van de bestuursvergaderingen (eens per 6 weken), voorzitten van de ALV, lid van de tentoonstellingscommissie, oplossen van problemen, onderhouden van contacten met de gemeente en andere culturele organisaties. Het bestuur is naast beleid adviserend richting de ALV, een praktisch meewerkend bestuur bij allerlei evenementen. Dit geldt ook voor de voorzitter.

De voorzitter, de secretaris en de penningmeester worden in functie gekozen, de andere functies worden verdeeld. De voorzitter, de secretaris en de penningmeester vormen tezamen het dagelijks bestuur. De bestuurders worden door de algemene vergadering uit de leden van de vereniging benoemd.

De benodigde tijd kan verschillen. Tijdens de corona periode was het gemiddeld 2 dagen per week, normale tijdsbesteding.

Gewenste vaardigheden
Bestuurlijke ervaring, affiniteit met cultuur en in het bijzonder de beeldende kunst, ervaring met het werken met vrijwilligers, goede contactuele eigenschappen, bekendheid met het functioneren van verenigingen.

Voor meer informatie stuur een mailtje naar bestuur@amateurspalet.nl, of bel Annemiek Verbrugh.

Vacature Marketing/Pr functionaris

Voor de marketing/pr is Amateurspalet op zoek naar een vrijwilliger met affiniteit met dan wel kennis over marketing en pr. Wil jij ons helpen bij het vergroten van onze zichtbaarheid, ons helpen te laten zien wat voor mooi aanbod onze vereniging heeft en welk prachtige werken onze cursisten maken dan ben jij degene die we zoeken.
We zoeken iemand die ons kan helpen bij het opzetten van onze social media en kan bijdragen aan werven van nieuwe leden.

Dit ga je o.a. doen:

  • Je schrijft (pers)berichten en onderhoudt contacten met de verschillende huis-aan-huisbladen en overige pers in Rijswijk en omgeving
  • Je maakt posters en of flyers voor de verschillende activiteiten van de vereniging en voor werven van nieuwe cursisten
  • Je verzamelt berichten foto’s, video’s van de lessen, verenigingsactiviteiten, schilderijen, tekeningen en beelden die geplaatst kunnen worden op o.a. Instagram
  • Je werft – in samenwerking met de vereniging – volgers en nieuwe leden

Wat heb je nodig?

  • Je hebt een computer met internet en bent thuis in marketing en sociale media
  • Je hebt 2 tot 3 keer per week tijd om de pagina’s bij te houden
  • Je legt zelf contact met de leden en docenten om materiaal te verzamelen en te verspreiden
  • Je onderhoudt nauw contact met de website beheerder en met het bestuur

Denk je nu super leuk! En wil je ook graag een bijdrage leveren aan de marketing en PR van de vereniging, dan zijn we opzoek naar jou. Voor meer informatie stuur een mailtje naar bestuur@amateurspalet.nl