Machiel van Soest

Machiel van Soest

Machiel van Soest (s’Gravenzande 1968) is beeldend kunstenaar, curator (tentoonstellingsmaker) en docent en is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waarna hij de tweede fase aan de Rijksacademie in Amsterdam volgde. In 1995 won hij Koninklijke Prijs voor Schilderkunst met een reeks schilderijen ‘Huid’, die in hun ogenschijnlijke beperktheid, grenzeloze mogelijkheden bieden aan variatie en waar hij tot aan de dag van vandaag nog steeds aan werkt.

Naast zijn kunstenaarspraktijk is hij betrokken geweest bij verschillende kunstenaars-initiatieven in Den Haag. Als docent heeft Machiel van Soest ruime ervaring bij o.a. De VAK in Delft.

“Wat komt er aan bod tijdens de lessen en hoe?”
Op dinsdagavond geeft Machiel van Soest vanaf januari 2022 de basiscursus Tekenen en Schilderen. In deze cursus worden de basisbeginselen van het tekenen en schilderen volgens een logische opbouw behandeld. Aan het begin van elke les geeft de docent een introductie met voorbeelden, waarbij het thema van de les tegen het licht gehouden wordt van de kunstgeschiedenis en de opdracht uitgelegd wordt. De lessen kenmerken zich door een serieuze en gezellige sfeer. Elke cursist wordt individueel begeleid. Aan het eind van de les volgt er altijd een klassikale bespreking van het werk.

Technieken en materialen
Verschillende technieken. Materialen, aan te schaffen wanneer zij in de les worden behandeld.