Buitenschilderdag Natuurtuin Wilhelminapark, zaterdag 21 april 2018

Op een super mooie lentedag beleefden we op zaterdag 21 april onze jaarlijkse buitenschilderdag. In samenwerking met de Bert Conijn, vrijwilliger bij de Natuurtuin Wilhelminapark, organiseerde Amateurspalet een geslaagde Buitenschilderdag. 
In totaal 16 deelnemende schilders, leden van de Vereniging voor Beeldende kunst ‘amateurspalet’ en niet-leden, schilderden in de openlucht. Iedereen had er zin in.

Impressie Buitenschilderdag 2018

Buitensch 21 apr WKF_1325

Winnaars met een prijs:

1e Annemiek  -  2e Joke  -  3e Tieleke

1e 2e en 3e prijs
Juryleden en 1e prijs

Na een rondwandeling en uitleg van de natuurgids Elly Herbschleb over wat er te zien is in de Natuurtuin, hadden de deelnemers al hun favoriete spot gelokaliseerd waar ze graag wilde gaan schilderen. Enkelen kenden de tuin niet, ook al wonen zij al jaren in Rijswijk. De ochtend en middag vlogen voorbij en de sfeerimpressies van het landschap op doek vorderden gestaag bij de deelnemers. Intussen wandelden de juryleden rond, bekeken met interesse de werken en bespraken samen waarop ze gingen letten en wat hen trof in het werk. Zoals het kleurgebruik en bij enkelen de eigen invulling om een mooiere compositie te creëren.

Rond 15.30 uur werden de schilderdoeken bij elkaar gezet en werden de winnende schilderijen gekozen. Feitelijk waren alle deelnemers winnaar op hun niveau en kregen twee werken de titel ‘Prijzenswaardig’. Drie werken staken er iets bovenuit en kregen een cadeaubon als 1e, 2e en 3e prijs. Na de gedane arbeid werd gezamenlijk in het warme zonnetje na geborreld en getoast op deze geslaagde Buitenschilderdag. Volgens een groot aantal van de deelnemers is deze Buitenschilderdag zeker voor herhaling vatbaar.
In de loop van de dag kwam er belangstellende om gewoon te kijken en sommigen ook om informatie te krijgen over de lessen bij Amateurspalet. Wat een fantastische dag was het!