Sterren op het doek

Feestelijke presentatie 20 november

Onder veel aandacht van de deelnemende leden, andere leden, geïnteresseerden en de pers, onthulde de burgemeester van Rijswijk, Michel Bezuijen, woensdag 20 november de 14 portretten die de afgelopen maanden van hem werden gemaakt.

De burgemeester was aangenaam verrast over de resultaten. Niet eerder had hij model gestaan voor een schilderij. Nadat de burgemeester de schilderijen had onthuld, werden ze kort besproken door onze docent Andrzej Wawrzyniak. Hij benadrukte het belang van het volgen van lessen in portrettekenen, -schilderen of boetseren. Niet alleen het gezicht is belangrijk maar ook de schedel die eronder zit. Vervolgens koos de burgemeester in overleg met zijn partner Nicole Dierdorp, voor het mooie olieverf portret gemaakt door Hans van der Kaaij.

Bent u benieuwd naar de portretten, kom kijken in de Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk. Daar zullen ze op een aparte wand te zien zijn, samen met de werken van de thematentoonstelling ‘Vakantie’ van Amateurspalet. Deze tentoonstelling is te bezoeken van 7 tot 31 december tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

In de Pers

Sterren op het Doek was een groot succes, de pers was aanwezig en Rijswijk TV maakte een video

Een impressie uit de reeks foto's van Wil Kouwer:

 

De portretteer sessie Sterren op het doek

Zondag 29 september organiseerde Amateurspalet opnieuw ‘Sterren op het doek’. Schilders en tekenaars maken op die middag een portret van een Bekende Rijswijk. Vorig jaar was dat wethouder Marloes Borsboom. Deze keer is dat de Rijswijkse burgemeester Michel Bezuijen. 14 Leden van de vereniging werkten hard om de burgemeester zo goed mogelijk op het doek te zetten met verf, krijt of potlood.

A la het tv-programma ‘Sterren op het Doek’, vond tijdens het modelzitten een vraaggesprek plaats tussen de voorzitter Annemiek Verbrugh en burgemeester Michel Bezuijen. “Rijswijk is een gemeente met samenhang, met betrokken mensen en een stad waar de inwoners trots op zijn”. Dít typeert Rijswijk vond de burgemeester toen hij werd geïnterviewd door Annemiek Verbrugh tijdens de portretteer sessie. Hoewel sport altijd zijn grote passie is geweest, begint hij ook steeds meer interesse in kunst te krijgen. Onlangs bezocht hij het Mauritshuis en was onder de indruk van hun collectie. Zelf is hij uiteraard veel gefotografeerd maar een schilderij is er tot op heden niet van hem gemaakt. Hij is zeer benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Een impressie uit de reeks foto's van Wil Kouwen: