Werkbespreking Thema 'Vakantie', door Cindy ’t Hart

Op zondagmiddag 17 november brachten 17 schilders en 3 keramisten hun werk mee voor de bespreking door Cindy ’t Hart. De werken worden in december tentoongesteld in de Bibliotheek in Rijswijk.

Cindy ’t Hart is in september 2019 gestart als schilderdocent op de zaterdagochtendgroep. Cursisten en het bestuur van Amateurspalet zijn heel tevreden over haar. Cindy vindt het heel leuk om kennis over te dragen op het beeldend vlak. Ze geniet van de lessen bij Amateurspalet, dat is haar passie, bezig zijn met haar vak en het overdragen van kennis. Ook het proces bij cursisten in beweging brengen vindt Cindy een uitdaging. Zo zijn haar cursisten nu bezig met het ontdekken van de ‘huid’ van het schilderij. Wat is ‘huid’ precies? Cindy legt uit dat de huid de ondergrond is van het schilderij en hoeverre structuur ontstaat door het medium, een gelaagde ondergrond, het ontstaat gaandeweg.

Tijdens de bespreking gaf Cindy tips en adviezen en deelde kennis met de deelnemers over verschillende mediums, de voor- en nadelen.

Als winnaars werden gekozen:
1e prijs Ton Taal, titel van het schilderij ‘Atlantic night’, Acryl.
2e prijs Monica van der Heijden, titel ‘Zonnig terras in Drente’, Aquarel
3e prijs J.A. van der Kaay, titel ‘Amman, Jordanië’, Acryl
1e prijs Marianne van der Linden, titel van het keramiek ‘Logeren bij Opa’